کد خبر 8666
۱۸ آذر ۱۴۰۲ - ۰۸:۲۰

تداوم رکود بازار مقاطع طویل فولادی

تداوم رکود بازار مقاطع طویل فولادی

واحدهای نوردی همچنان از رونق بخش محصولات میانی زنجیره آهن و فولاد بی‌نصیب هستند. به این ترتیب در شرایطی که کاهش عرضه آهن‌اسفنجی و واهمه از کاهش تولید این محصول به دلیل افت فشار گاز واحدهای احیا به رقابت در رینگ آهن‌اسفنجی و رونق معاملات شمش فولاد در دومین هفته از آذرماه انجامید، بازار مقاطع طویل فولادی همچنان کم‌رونق بود و به این ترتیب نوردکاران از رونق نسبی بخش میانی زنجیره بهره‌ای نبردند.

به گزارش آهن نیوز؛ واهمه از قطعی گاز واحدهای فولادی و کاهش اجباری تولید به رونق معاملات شمش فولاد در میانه آذرماه انجامید، به نحوی که ۶۶‌درصد عرضه این محصول در دومین هفته از آذرماه معامله شد، این در حالی بود که رینگ مقاطع همچنان با رکود مواجه است و ۱۶‌درصد عرضه میلگرد در این بازار معامله شد.

فروش ۱۶درصدی میلگرد

بررسی داده‌های معاملاتی مقاطع طویل فولادی ظرف دومین هفته از آذرماه (هفته منتهی به ‌روز جمعه هفدهم این ماه) از آن حکایت دارد که رکود همچنان مهمان این رینگ است.

ظرف روز چهارشنبه ۱۵آذر بالغ بر ۲۷۱‌هزار تن انواع میلگرد فولادی با قیمت پایه‌ای در بازه ۱۷‌هزار و ۸۰۰تومان تا ۲۰‌هزار و ۸۰۰تومان در بازار فیزیکی بورس‌کالای ایران عرضه شد که برای این محصول تقاضای ۹۶‌هزار و ۹۹۳تنی به ثبت رسید، اما در نهایت ۴۳‌هزار تن محصول از این بازار مورد معامله قرار گرفت.

بخش عمده‌ای از تقاضای ثبت‌شده در رینگ میلگرد برای چند واحد تولیدی بود، بنابراین در حالی که محصول بسیاری از واحدها بدون مشتری بود، بخشی از عرضه‌ها با رقابت قیمتی میان متقاضیان معامله شد. به این ترتیب میانگین نرخ فروش میلگرد از رینگ روز چهارشنبه ۱۵آذرماه به ۲۱‌هزار تومان رسید.

با احتساب مالیات ارزش‌افزوده و کارمزد ارکان بورس نرخ تمام‌شده میلگرد معامله‌شده از رینگ فیزیکی بورس‌کالای ایران به ۲۲‌هزار و ۹۵۰تومان می‌رسد؛ این در حالی است که در این روز میلگرد در بازار آزاد تهران با میانگین نرخ ۲۳‌هزار و ۷۰۰تومان معامله شد. بنابراین فاصله قیمتی میلگرد بورسی و این محصول در بازار آزاد به حدود ۷۵۰تومان به ازای هر کیلوگرم رسیده است.

افزایش فاصله قیمتی میان میلگرد بورسی و میلگرد در بازار آزاد می‌تواند محرک خرید این محصول از رینگ صنعتی بورس‌کالا باشد، اما در صورتی این فاصله قیمتی موجب افزایش تمایل به خرید مقاطع از رینگ صنعتی بورس‌کالا می‌شود که چشم‌انداز تقاضای مصرفی برای این محصولات بهبود یابد یا مجوز صادرات مقاطع برای افرادی جز تولیدکنندگان نیز صادر شود.

در شرایطی که رینگ مقاطع فولادی با بحران نبود تقاضا و رکود مواجه است، تسهیل شرایط صادرات می‌تواند مانع تعطیلی و زیان نوردکاران کشور شود.

رینگ فولادی‌ها رونق گرفت

ظرف دومین هفته از آذرماه امسال بالغ بر ۲۷۶‌هزار تن شمش فولاد با قیمت پایه‌ای در بازه ۱۷‌هزار و ۵۰۰ تومان تا ۱۸‌هزار و ۴۹۶تومان در رینگ صنعتی بورس‌کالای ایران عرضه شد.

کف قیمت پایه نسبت به کف نرخ پایه در هفته قبل افزایش حدود ۳۰۰تومانی داشت و فروش ۵۶‌درصد عرضه شمش فولاد در هفته گذشته عامل رشد قیمت پایه در هفته جاری بود.

مصرف‌کنندگان شمش فولاد، تقاضایی بالغ بر ۳۶۳‌هزار تن را ظرف دومین هفته از آذرماه (هفته منتهی به‌ روز جمعه هفدهم این ماه) در رینگ صنعتی بورس‌کالا به ثبت رساندند که این رقم بیشترین میزان تقاضای ثبت‌شده در این بازار پس از نیمه مردادماه امسال بود. در نهایت ۱۸۴‌هزار و ۶۶۰تن شمش فولاد از این رینگ با میانگین قیمت ۱۷‌هزار و ۹۹۸تومان مورد معامله قرار گرفت.

حجم فروش هفتگی شمش فولاد در دومین هفته از آذرماه نسبت به هفته قبل تغییر محسوسی نداشت. میانگین قیمت فروش نیز تغییر جزئی ۴۰۰تومانی را ثبت کرد. به این ترتیب باید گفت اگرچه متقاضیان بیشتری در رینگ شمش فولاد ظرف دومین هفته از آذرماه حضور داشتند، این متقاضیان برای کسب سهم از عرضه‌ها حاضر به رقابت قابل ملاحظه قیمتی با یکدیگر نشدند.

بنابراین میانگین نرخ فروش شمش فولاد نسبت به هفته قبل تغییری محدود داشت. به هر ترتیب ظرف دومین هفته از آذرماه میزان قابل‌توجهی شمش فولاد از بازار فیزیکی بورس‌کالا معامله شده و این رینگ رنگی از رونق را به خود دید. رونق رینگ شمش فولاد متاثر از گرانی آهن‌اسفنجی و واهمه از کاهش اجباری تولید واحدهای فولادی به دلیل کسری گاز در کشور رقم خورد.

منبع: اکو ایران

انتهای پیام/

کد خبر 8666

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =